AGV

SpA AGV. (Amisano Gino Valenza) është një italian përkrenare motor firmë, e themeluar nga Gino Amisano (1920-2009), i cili filloi në 1946 duke e bërë vendeve lëkurë dhe saddles motor. Një vit më vonë, në 1947, ajo filloi të helmetat motor. Në vitin 2007, kompania ishte fituar nga Dainese. [1]
Marka është më së shumti të lidhura me motor World Rossi Valentino Champions dhe Giacomo Agostini, dy prej të cilëve kanë përdorur helmetat AGV gjatë gjithë karrierës së tyre. Në 2008, Rossi u bë president nderi i kompanisë. [1] markë mund të edhe numërimin e kaluara Formula Një kampionëve të botës si Niki Lauda, Emerson Fittipaldi dhe Nelson Piquet, si wearers. [2] Përmes viteve, AGV ka bëri dhe fitoi me një numër të auto motor dhe racers duke përfshirë edhe [redakto] Giacomo Agostini, Barry Sheene , [3] Roberts Kenny, Nieto Angel, Marco Lucchinelli, Uncini Franko, Fausto Gresini, Niki Lauda, Piquet Nelson, Fittipaldi Emerson, Mamola Randy, Cadalora Luca, Corser Troy, Biaggi Max dhe Poggiali Manuel.